مدیرعامل مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد کرمان معتقد است: از عمده مشکلات افراد معلول در جامعه نحوه برخورد با معلولان و عدم مناسب سازی محیط های عمومی، درمانی و تفریحی در جامعه است. افراد معلول عضوی از جامعه هستند و حق برخورداری از همه امکانات افراد سالم را دارند.
مهدی لشکری، در بازدید از موسسه نیکوکاری رعد الغدیر در گفتوگو با روابط عمومی این موسسه، عنوان کرد: مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد کرمان در سال ۱۳۸۳ به همت موسسین، جمعی از خیرین به ویژه پروفسور محمد حسن کریمی نژاد و مشارکت موسسه نیکوکاری رعد الغدیر و مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد راه اندازی شد.
وی با اشاره به خدمات ۱۰۰درصد رایگان مجتمع رعد کرمان گفت: این مجتمع دارای دو مرکز شامل: حرفه آموزی برای سنین بالای ۱۴ سال و مرکز اشتغال حمایت شده است.
لشکری ادامه داد: در مرکز حرفه آموزی بیش از ۲۰ رشته شامل صنایع دستی، هنرهای تجسمی، هنر نمایشی، تئاتر، کامپیوتر، شیرینی پزی، خیاطی و… توسط مربیان مجرب آموزش داده می شود. در نهایت از دانش آموختگان آزمون فنی حرفه ای گرفته می شود تا از طریق این مدرک بتوانند مشغول به کار شوند. همچنین در کنار آن نیز خدمات مددکاری و مشاوره به افراد معلول ارائه می شود.
وی با اشاره به حوزه توانبخشی عنوان کرد: در این حوزه، مراکز فیزیوتراپی، کاردرمانی و ماساژ وجود دارد که افراد معلول می توانند استفاده کنند.
مدیرعامل مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد کرمان اظهار کرد: در این مجتمع، اشتغال حمایت شده مددجویان و کارجویان بر اساس علاقه مندی و استعدادشان که در ۵ گام مورد بررسی قرار می گیرد به سمت اشتغال کارفرمایی در خارج از مجتمع هدایت می شوند.
وی با بیان اینکه مرکز اشتغال برای افراد معلول ایجاد شده، افزود: این مرکز شامل: مرکز پشتیبانی شغلی SE، خود اشتغالی و کارآفرینی اجتماعی است. فرصت خود اشتغالی بر اساس استعداد هنری و فنی افراد معلول ایجاد می شود. برای کارآفرینی اجتماعی نیز چند کارگاه صنعتی در رعد تاسیس شده که شامل کارگاه خیاطی برای تولید البسه بیمارستان ها، ادارات و کارخانه های کرمان می شود.
لشکری با اشاره به کارگاه شیرینی پزی در مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد کرمان گفت: یک کارگاه صنعتی شیرینی پزی در این مجمتع راه اندازی شده که شیرینی های سنتی استان کرمان در آنجا پخته و علاوه بر داخل استان به سیستان و بلوچستان و تهران نیز ارسال می شود.
لشکری یکی از افتخارات مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد کرمان را مشاوره ژنتیک برای پیشگیری از تولد افراد معلول دانست و گفت: حوزه پیشگیری در مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد کرمان باعث وجه تمایز آن نسبت به سایر مجتمع های رعد شده است. در این زمینه مشاوره های قبل از ازدواج، قبل از بارداری و حین بارداری در این مجتمع انجام می شود.
وی با اشاره به بخش رفاهی در مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد کرمان گفت: در این بخش کمیته بانوان و کمیته همیاران جوان وجود دارد که سعی می کنند مشکلات و دغدغه های معلولان برای تامین لوازم توان بخشی، وسایل بهداشتی، کمک هزینه ازدواج، تامین جهیزیه، سرویس رفت و آمد، جشن تولد، بازارچه های خیریه و مسافرت های زیارتی را تامین کنند.
وی بیان کرد: بیش از یک هزار و ۳۰۰ نفر مددجو از سال ۱۳۸۳ به مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد کرمان مراجعه کرده و آموزش دیده و برخی مشغول به کار شده اند.
لشکری با بیان اینکه مشکلات اقتصادی کار را برای مراکز خیریه سخت کرده است، عنوان کرد: هزینه سربار برای موسسه هایی مانند مراکز رعد که خدمات آنها به صورت رایگان است، کار را سخت تر کرده، علاوه بر آن با توجه به مشکلات اقتصادی، کمک های مردمی و خیرین کمتر شده است.
مدیرعامل مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد کرمان تاکید کرد: در صورت تسهیل در فرآیند اداری و صدور مجوز از سوی سازمان بهزیستی، امکان فعالیت گسترده تر در امر توانمندسازی افراد معلول در مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد کرمان فراهم می شود.