تهران- ایرنا- مدیرعامل موسسه نیکوکاری رعد الغدیر گفت: این موسسه از سال ۸۰ با هدف آموزش، توانبخشی و کمک به اشتغال توانیابان جسمی و حرکتی راه اندازی شد و به کارش تا به امروز ادامه داده است.
علیرضا آتشک روز چهارشنبه در نشست هم اندیشی جذب فرصت های اشتغال برای مددجویان افزود: تا ۱۰ سال پیش بر روی بحث آموزش توانیابان متمرکز بودیم اما از آن پس کار کسب و کار و کارآفرینی توانیابان را در دستور کار خود قرار دادیم. چرا که نیاز بود در کنار آموزش فنی و حرفه ای و توانبخشی رایگان، برای اشتغال زایی آنها هم قدمی برداریم. به همین دلیل در ادامه کار «رعد جامه» را با ۳ چرخ خیاطی راه اندازی کردیم و امروز ۲۰ نفر به صورت پایدار در حال تولید البسه کار هستند. به همین دلیل در قدم بعدی به سراغ صنایع دستی رفتیم.
مدیرعامل رعدالغدیر ادامه داد: پس از آن مرکز پیام را راه انداختیم و حالا ۱۳۰ نفر در حال کار در این مرکز هستند. همه شاغلین رعد الغدیر دارای بیمه و حقوق کار هستند و امروز شاهد آن هستیم که ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۸۰۰ نفر غیرمستقیم با این مجموعه فعالیت دارند و در تلاشیم با برگزاری این جلسات به تعداد مددجویان شاغل اضافه کنیم.
آتشک تصریح کرد: در حال حاضر فرودگاه امام و معاونت مترو در راستای مسئولیت اجتماعی خود درخواست نیرو برای فعالیت داشته اند و امروز ما قول همکاری ۷۰ نیروی کار پایدار را به بهزیستی می دهیم.
حمایت بهزیستی از کارفرمایان با ارائه وام و بیمه
امینه کاشانیان معاون مشارکت های مردمی و اشتغال بهزیستی شهر تهران گفت: هدف از این جلسه توانمند کردن مددجویان سازمان بهزیستی و پیدا کردن راه های اشتغال مددجویان هستیم.
وی افزود: در همین راستا هدفمان ایجاد اشتغال پایدار برای مددجویان است. دنبال این نیستیم که فقط برای چند ماه یا یک سال برای مددجویان معلول کار ایجاد کنیم بلکه به دنبال ایجاد فضای اشتغال مدت دار برای مددجویان هستیم.
کاشانیان خاطرنشان کرد: به همین دلیل سازمان به دنبال تعهداتی که در قالب ایجاد شغل برای مددجویان، به کارفرماها ایجاد کرده، ارائه تسهیلاتی به آنها از جمله بیمه یا وام به کارفرمایان است.
معاون مشارکت های مردمی بهزیستی اضافه کرد: از این نظر کارفرمایانی که اقدام به استخدام مددجویان بهزیستی کنند، به تعداد نفرات استخدام شده از سوی کارفرمایان ما از نظر پوشش بیمه ای کارفرما را حمایت خواهیم کرد. یعنی در قالب یک تعهد محضری با کارفرما، هم وی و هم سازمان موظف می شویم که در قالب حمایت از مددجویان و استخدام آنها به مدت ۵ سال، بیمه سهم کارفرما را، در دو سری یا یکبار آخر سال پرداخت کنیم.
کاشانیان همچنین با اشاره به ارائه وام به کارفرمایانی که از مددجویان بهزیستی برای اشتغال زایی آنها حمایت کنند، تاکید کرد: از طرفی می توانیم به ازای هر فرد، ۵۰ میلیون تومان وام در اختیار کارفرما با سود ۴ درصد قرار بدهیم که سقف ما برای این مورد، ۵ نفر است. یعنی ۲۵۰ میلیون تومان وام در ازای استخدام ۵ مددجو.
وی گفت: اگر کارفرمایی متعهد باشد و نظر بهزیستی را جلب کند در موارد خاص می توانیم هر دو حمایت را از کارفرما داشته باشیم. همچنین سازمان بهزیستی فضاهایی را دارد که می تواند با قیمت پایین تر در اختیار کارفرمایانی که برای مددجویان شغل پایدار ایجاد می کنند، قرار بدهد.
کاشانیان اضافه کرد: واگذاری وسایل تولیدی مثل چرخ خیاطی و اجاره آن با قیمت مناسب به کارفرمایان از دیگر خدمات بهزیستی به این کارفرمایان است یا حتی می توانیم آنها را برای دریافت وام با سود ۱۸ درصد به بانک ها معرفی کنیم تا از این طریق بتوانیم شاهد اشتغال و توانمندسازی مددجویان بیشتری در جامعه باشیم.
توانیابان متعهد و باانگیزه هستند
در ادامه این نشست حسین میرزایی مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و عضو یکی از مجموعه های استارت آپی گفت: در یک تجربه ما از گروهی از مددجویان موسسه رعدالغدیر برای پاسخگویی تلفن استفاده کردیم و از نتیجه کار راضی بودیم.
وی ادامه داد: حال در مجموعه کار و سلامت فعالیت دیگری را کلید زده ایم و درصدد هستیم فضاهای شغلی دیگری را پس از آموزش معلولین برای آنها ایجاد کنیم.
میرزایی افزود: امیدواریم بتوانیم این بار در بخش تولید محتوا از ظرفیت معلولین برای ادامه فعالیت هایمان استفاده کنیم و در تلاشیم تا ۲۰۰ نفر از توانیابان را مشغول به کار کنیم.
میرزایی تاکید کرد: همچنین از توانیابان می شود در بحث فعالیت های استارت آپی، پاسخگویی به تلفن، جمع آوری اطلاعات مبتنی بر جست و جو در سایت ها و نظرسنجی تلفنی یا تولید صنایع دستی استفاده و آنها را صاحب شغل کرد.
وی با طرح این سوال که چرا از معلولین باید استفاده کرد، گفت: این افراد به شدت متعهد، با انگیزه، قانع و همین طور با سلیقه و دارای ایده و تفکر هستند. به همین دلیل درخواستم از کارآفرینان این است که از این نیروها برای اشتغال استفاده کنند.
مشاور وزیر تعاون خاطرنشان کرد: بیایید با این کار بر روی مسئولیت اجتماعی مان، دست بگذاریم و سهم خود را از مسئولیت اجتماعی انجام دهیم.
کار را باید به دست مردم سپرد
داوود نوری معاون رفاه خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران گفت: سازمان های مردم نهاد و NGO ها، از نظر ساختار تشکیلاتی، کارهای اجرایی و در راستای مسئولیت اجتماعی خوب عمل کرده اند و درگیر بوروکراسی های اداری نیستند. به همین دلیل معتقدم کار را باید به دست مردم سپرد.
وی افزود: موسسه نیکوکاری رعد الغدیر به عنوان یک سازمان مردم نهاد در حوزه معلولان وارد کار و فعالیت شده و در این میان بیشترین تاکید ما، بحث تولید و بازتولید این مجموعه و مجموعه های مشابه است.
نوری تصریح کرد: دولت به خاطر بوروکراسی های اداری کمتر می تواند در این مباحث ورود کند و در این بین سازمان های مردم نهاد، NGO ها و موسسات خیریه بهتر می توانند وارد عمل شوند و از جامعه هدفشان حمایت کنند. درست است که آنها هزینه دارند اما دغدغه ندارند.
وی با اشاره به دو دهه فعالیت موسسه نیکوکاری رعد الغدیر خاطرنشان کرد: اگر هر نهاد و بنیاد اقتصادی را در نظر بگیرید تا کنون باید از هم می پاشید اما این موسسه که از نیروهای داوطلب و دغدغه مند تشکیل شده و با حمایت مردمی فعالیت می کند، توانسته پایدار بماند.
معاون رفاه خدمات و مشارکت های شهرداری تهران اضافه کرد: به همین دلیل است که می گویم کار را باید به دست مردم سپرد و از این نظر نقش NGO ها بسیار پررنگ است. آنها ساختار تشکیلاتی دارند و از نظر کارهای اجرایی می توانند تجربیات و فعالیت های خود را در اختیار مجموعه های دیگر قرار دهند.
نوری با اشاره به مسئولیت اجتماعی شرکتی، بیان کرد: افرادی که دارای ثروت هستند و خداوند این نعمت را در اختیار آنها قرار داده باید بخشی از ثروت خود را صرف توسعه جامعه کرده و مسئولیت اجتماعی خود را انجام دهند. از طرف دیگر، NGO ها نیز باید هدفشان و فعالیت هایشان صرف توسعه کار برای جامعه هدفشان از جمله معلولین باشد.
وی با بیان اینکه جامعه نیاز به گفت و گو دارد افزود: وقتی مطالبه عمومی شکل بگیرد دیگر کسی نمی تواند جلوی خواست افراد را بگیرد. به همین دلیل از همه خواهشمندم که در بحث مسئولیت اجتماعی ورود کرده و اثرگذار باشند.
منبع : خبرگزاری ایرنا، سرویس جامعه، بخش بهزیستی ، کد خبر ۸۳۴۶۵۰۴۴/ ۱۳ شهریور ۹۸