نقش  واحد کاریابی رعد الغدیر در اشتغال افراد معلول

نقش واحد کاریابی رعد الغدیر در اشتغال افراد دارای معلولیت بسیار مهم و ارزشمند است. این واحد با کاهش هزینه های جستجوی کار برای افراد معلول، شانس اشتغال آنها را افزایش می دهد. رعد الغدیر با شناخت کافی از نیازهای شغلی افراد معلول و با در نظر گرفتن تطابق جسمانی افراد با موقعیت های کاری مختلف، از طریق تعامل با شرکتها و کارگاه های مختلف نسبت به اعزام نیروی انسانی مناسب اقدام می کند. در این راستا روابط عمومی موسسه با مسئول بخش کاریابی به گفت و گو نشسته است که در ادامه می خوانید.

لطفا خودتان را معرفی نمائید و بفرمائید چه مدت است در این بخش مشغول به کار هستید.

من سعیده آتشک (آفریده) هستم. از سال ۱۳۹۸ همکاری خودم را با رعد الغدیر آغاز کردم و الان مدت ۱۱ ماه است در بخش کاریابی بعنوان مددکار شغلی مشغول به کار هستم.

واحد کاریابی رعد الغدیر از چه سالی فعالیت خود را شروع کرده است؟

ماهیت کاریابی و تلاش برای معرفی افراد توانمند دارای معلولیت برای پذیرش مسئولیت و شغل در جامعه؛ از ابتدای تاسیس رعد الغدیر همواره در حال انجام بوده است.

در سال ۱۳۹۴، همزمان با راه اندازی مراکز تماس در محل موسسه نیکوکاری رعد الغدیر، ضرورت طراحی فرآیندی سیستماتیک و جدی برای جلب و جذب نیروی انسانی مورد نیاز سازمانهای متقاضی از جامعه افراد معلول بیش از پیش حس شد.

در سال ۱۴۰۲، در مواجهه با قدرت گرفتن تقاضای کارفرمایان در بخش های مختلف برای تامین نیروی دارای مهارت از سوی رعد الغدیر؛ این موسسه موفق به اخذ مجوز کاریابی اجتماعی از سوی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شد.

چه گروه هایی می توانند از خدمات بخش کاریابی رعد الغدیر استفاده کنند؟

در رعد الغدیر اولویتهای ما برخاسته از ماموریت و اساسنامه موسسه می باشد، به همین دلیل افراد معلول جسمی و حرکتی جویای کار که در سن اشتغال  به سر می برند برایمان از اهمیت بیشتری برخوردارند. اما  بصورت عموم؛ کلیه اعضای جویای کار تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد می توانند از خدمات کاریابی رعد الغدیر بهره مند شوند.

لطفاً درباره خدمات واحد کاریابی توضیح دهید و اینکه این واحد چه خدماتی به متقاضیان ارائه می دهد.

اطلاعات کارجویان از طریق مراجعه حضوری و یا ثبت نام در سایت موسسه، جمع آوری می شود. سپس این اطلاعات سطح بندی شده و برای آنها پرونده تشکیل می شود؛ تا در صورت نیاز، کارجویان به بخش کارآفرینی موسسه و یا شرکتهای متقاضی معرفی شوند. پس از معرفی کارجو به شرکت مورد نظر، تا مرحله استخدام همراه آنها خواهیم بود. علاوه بر آن به مدت یک سال از کارجو در راستای پیشرفت کار در جهت رسیدن به اهداف ایده آل و موفقیت در استراتژی های بلند مدت شغلی و رفع و بهبود برخی موانع مانند مناسب سازی محیط کار پشتیبانی انجام می شود.

چه میزان از متقاضیان شغلی موفق به اشتغال شده اند؟

۱۰۰۰ نفر از افراد معلول تحت پوشش رعد الغدیر که متقاضی شغل بودند، اینک مشغول به کار در جامعه می باشند. در بین کارجویان افراد دارای معلولیت جسمی حرکتی نسبت به افراد ناشنوا و نابینا درصد موفقیت بیشتری را داشته اند. دلیل کاهش فرصتهای شغلی برای نابینایان و ناشنوایان عمدتا فراهم نبودن بسترهای شغلی تعریف شده و ضعف در زیرساختهای فناوری می باشد.

در حال حاضر چند نفر در بانک کاریابی رعدالغدیر ثبت نام کرده اند؟

از ابتدا سال ۱۳۹۹ تا به امروز حدود ۱۲۶۰ نفر در  بانک کاریابی موسسه رعد الغدیر ثبت نام کردند.

نحوه تعامل شما در بخش کاریابی با شرکت های متقاضی جذب نیروی کار چگونه است؟

با بررسی سایت های استخدامی، مسئول کاریابی با شرکتهای متقاضی نیروی انسانی وارد مذاکر می شود و کارجویان را با توجه به شرایط کاری و وضعیت جسمی به آنها معرفی می کند. علاوه بر این، گاها بعضی از شرکت ها که برای بازدید به موسسه می آیند پس از آشنایی با موسسه متقاضی جذب نیرو می شوند.

عمدتا چه فرصت های شغلی برای افراد معلول در  رعد الغدیر  وجود دارد؟

اپراتور مرکز تماس، خیاط، هنرمندان صنایع دستی و هنری جزء بیشترین تقاضاهای شغلی در رعد الغدیر است.

 به نظر شما چه مشاغلی برای افراد دارای معلولیت مناسب هستند؟

تطابق شغل و شاغل شاخصه مهم در تشخیص شغل مناسب می باشد. با توجه به تنوع معلولیت ها نمی توان تجویز شغلی یکسانی برای این گروه داشت. از آنجائیکه هنوز زیرساختهای فیزیکی و فناوری و فرهنگی به شکل کافی و مطلوب برای حضور اجتماعی افراد معلول در جامعه فراهم نیست شاید هنوز هم یکی از بهترین گزینه های برای اشتغال افراد معلول متوسط و شدید، مشاغل خانگی و دورکار می باشد.

 کارجویان چگونه می‌توانند از واحد کاریابی رعد الغدیر استفاده کنند؟

کارجویان می توانند از طریق سایت این موسسه به نشانی https://raad-alghadir.org/job ثبت نام کرده و اطلاعات خود را وارد کنند. علاوه بر آن می توانند با شماره ۰۲۱۶۶۳۰۵۳۵۳ داخلی ۲۷ تماس گرفته و اطلاعات خود را اعلام کنند. در نهایت به صورت حضوری به موسسه مراجعه کرده و درخواست کار خود را ارائه دهند.

موانع اصلی اشتغال افراد دارای معلولیت کدامند؟

اولین مانع، عدم مناسب سازی شهری و محیط های کاری است. بُعد مسافت و نبود سرویس حمل و نقل مناسب سازی شده باعث می شود شرایط جستجوی شغلی کارجویان سخت تر شود. همچنین برخی از کارفرمایان به جامعه معلولان کمتر اعتماد می کنند. این کارفرمایان بدون شناخت کافی از توانایی و مهارت کارجویان از استخدام این افراد امتناع می کنند.

رعد الغدیر چه اقداماتی برای رفع این موانع انجام می دهد؟

باید باور جامعه را برای جلب اعتماد صاحبان کسب و کار تغییر داد. ما در رعد الغدیر برای تقویت اعتماد کارفرمایان و همچنین خود جامعه افراد معلول نسبت به واقعیت ها، یک مدل مینیاتوری از کارآفرینی اجتماعی را خلق کرده ایم که کارفرمایان با دیدن آن انگیزه و اعتماد لازم برای همکاری را تجربه می کنند.

در حال حاضر ۱۶۰ فرد معلول در کارگاه های شغلی رعد الغدیر در خود این موسسه مشغول به کار هستند.

 برای سهولت رفت و آمد کارکنان این موسسه با سامانه حمل و نقل جانبازان و معلولان مذاکر شده و این اعضا از سرویس های ایاب و ذهاب سامانه به طور رایگان استفاده می کنند.

چه مهارت‌ها و آموزش‌هایی برای اشتغال افراد دارای معلولیت ضروری هستند؟

کسب مهارتهای فنی در کنار مهارت هایی مانند: فن بیان و اصول مذاکره، مهارت برقراری ارتباط موثر و مهارت های اجتماعی شانس پیداکردن شغل و حتی حفظ و نگهداشت آن را افزایش دهد.

چه راهکارهایی برای رفع موانع اشتغال افراد دارای معلولیت وجود دارد؟

برای رفع موانع پیش روی اشتغال معلولین، عزم ملی لازم است. مسائل افراد معلول ابعادی چند وجهی دارد. نمی توان گفت با رفع یک یا دو معضل مسائل اشتغال کم یا رفع می شود.

بازنگری در قوانین کار، الزام به رعایت قانون جامع معلولین در تمامی بخش های کارآفرینی، ایجاد و توسعه بیشتر ظرفیتهای فرهنگی و فکری در جامعه نسبت به توانمندیهای فرد معلول، مبارزه با نگاه های صدقه محور، مناسب سازی شهری، مناسب سازی محیطهای کاری، تامین سرویس ایاب و ذهاب مناسب سازی شده، دسترس پذیر کردن امکانات و فرصت های مهارت آموزی، و دهها مسئله دیگر باید به موازات هم تحقق یابند.

از احساسات و تجربیات خود در بخش کاریابی بفرمایید؟

کار در بخش کاریابی برای من مملو از حس کامیابی است. وقتی خبر موفقیت در اشتغال کارجویم را می شنوم من هم همراه با او غرق در حس خوشبختی می شوم. فکر می کنم یکی از بهترین اتفاقهایی که می تواند در زندگی هر فردی قابل لمس باشد داشتن حس استقلال فردی و خود کفایی مالی است.

گاها پیش آمده که فلان شرکت تماس گرفته و تقاضای ۳۰ نفر نیروی کار کرده و یا بهمان شرکت ۱۰ نفر نیروی کار می خواهد. این تجربه که می توانم آن را موفقیت بنامم امروز در حالی محقق می شود که شاید سالها قبل حتی باور اینکه یک فرد معلول بتواند در یک شرکت بنام مسئولیت شغلی موثری را داشته باشد نبود. اما امروز افتخار میکنم بگویم که مسئول دفتر فلان معاون وزیر یکی از فارغ التحصیلان رعد الغدیر است.

کارفرمایان چگونه می توانند با موسسه رعد الغدیر ارتباط برقرار کنند؟

آنها می توانند با شماره ۰۲۱۶۶۳۰۵۳۵۳ داخلی ۲۷ تماس گرفته و یا حضورا به موسسه مراجعه کرده و مذاکره نمایند.

نظرات شما
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی دیدگاه ها
دیگر مطالب