کارگاه آموزش «مجموعه‌عکس مستند» به همت استودیو نیک‌سو برگزار شد

به گزارش روابط عمومی خیر ماندگار، دومین کارگاه از مجموعه‌کارگاه عکاسی با محوریت ترویج نیکوکاری، چهارشنبه ۶ بهمن‌ماه با موضوع «مجموعه عکس مستند» به همت استودیو نیک‌سو(وابسته به مرکز فرهنگ نیکوکاری) و به میزبانی مؤسسه نیکوکاری رعد الغدیر برگزار شد.

این کارگاه نیز همچون کارگاه نخست، شامل سه بخش: بحث اجتماعی، آموزش تئوریک عکاسی و تمرین عملی بود و حدود ۲۰ هنرجو در آن تحت آموزش قرار گرفتند.

نگاهی به کارآفرینی اجتماعی برای معلولان

در بخش نخست این کارگاه، استاد علیرضا آتشک، مدیرعامل مؤسسه نیکوکاری رعد الغدیر به معرفی این مؤسسه پرداخت و اظهار کرد: مؤسسه‌ای که امروز مهمان آن هستید، حائز بزرگترین کارآفرینی اجتماعی در مؤسسات خیریه محسوب می‌شود. این مؤسسه به طور خاص در زمینه توانمندسازی و اشتغال ‌توان‌یابان(معلولان) فعالیت می‌کند و در حال حاضر، حدود ۲۰۰ نفر در مؤسسه کار می‌کنند و از حقوق ثابت و بیمه برخوردار هستند. حدود ۹۰۰ نفر از مددجویان نیز بیرون از مؤسسه اشتغال دارند.

وی با بیان اینکه این مؤسسه رویکرد آموزش و توانمندسازی را به رویکرد کمک معیشتی ترجیح می‌‌دهد، گفت: توان‌یابانی که اشتغال پیدا کنند و به حرفه‌ای مشغول شوند، دیگر توان‌یاب نیستند بلکه توانمند هستند. از نظر ما، معلول کسی است که نتواند برای خود شغل داشته باشد و افراد فعال در این مؤسسه دیگر معلول محسوب نمی‌شوند.

آتشک یادآور شد: درآمدهایی که برای مؤسسه جذب می‌شود، صرف توسعه همین مجموعه می‌شود. تاکنون با حمایت مردم و خیرین و با همت و هدایت مؤسسه رعد الغدیر، ۲۷ مرکز مشابه در سراسر کشور تأسیس شده است.

۴عامل اثربخشی در فعالیت سمن‌ها

مدیرعامل مؤسسه نیکوکاری رعد الغدیر بیان کرد: یک سازمان مردم‌نهاد برای فعالیت اثربخش باید چهار اقدام را انجام دهد: اول، تولید محتوا؛ دوم، جریان‌سازی رسانه‌ای؛ سوم، مذاکره و چانه‌زنی و چهارم، مطالبه‌گری. این چهارمرحله موفق نخواهد شد مگر با رسانه و تولیدات چندرسانه‌ای.

وی افزود: رسانه‌ها می‌توانند با انتشار عکس‌های تأثیرگذار، انقلابی در تغییر نگاه به خیریه‌ها و توجه به آسیب‌های اجتماعی و بازتاب مشکلات محرومان ایجاد کنند. البته باید توجه کنیم که جذب منابع باید با آگاهی مردم انجام شود نه با ترحم.

آتشک با بیان اینکه اگر انسان‌های همدل همدل و با انگیزه کنار یکدیگر قرار گیرند، کارهای بزرگی را رقم می‌زنند، گفت: سازمان‌های مردم‌نهاد در صورت عملکرد صحیح، می‌توانند به افزایش اعتماد و سرمایه اجتماعی در جامعه کمک کنند.

ویژگی‌های عکاسی مستند

در ادامه، نوبت به استاد فاطمه بهبودی، مدرس عکاسی رسید تا بخش دوم کارگاه را با محوریت آموزش تئوریک «مجموعه‌عکس مستند» هدایت کند.

بهبودی با بیان اینکه عکاسی خبری با مستند تفاوت دارد، اظهار کرد: در عکاسی مستند، هرچه بیشتر برای پروژه وقت بگذارید، بهتر است. امروزه دوره تک‌عکس گذشته است و باید سعی کنید از هر سوژه و رویداد، مجموعه عکس تهیه کنید.

این مدرس عکاسی ادامه داد: سعی کنید سوژه‌های مجموعه‌عکس خود را به گونه‌ای انتخاب کنید که نسبت به آن دغدغه و احساس تعلق شخصی هم داشته باشید و بتوانید برای چند ماه یا حتی چند سال روی آن وقت بگذارید. همچنین لازم است که عکاس مستند از نظر مالی، مستقل و غیر وابسته باشد.

وی در ادامه به تشریح یکی از پروژه‌های خود با عنوان «مادران انتظار» اظهار کرد: این پروژه را از سال ۲۰۱۳ میلادی آغاز کردم و تا کنون نیز ادامه دارد. این پروژه تا کنون در جشنواره خارجی حائز کسب رتبه برتر شده و این ظرفیت را داراست که در آینده نزدیک در قالب نمایشگاهی بین‌المللی به نمایش در آید.

بهبودی در توضیح این پروژه بیان کرد: در جریان جنگ ایران و عراق، سه میلیون نفر در دو طرف آسیب دیدند و حدود ۲۵۰ هزار از مردم ایران برای دفاع از آب و خاک خود شهید شدند. تعدادی از شهدای این جنگ، مفقودالاثر شدند که تاکنون از این تعداد، ۵ هزار شهید شناسایی شده و پیکرشان به کشور بازگشته است اما ۷ هزار شهید دیگر هنوز مفقودالاثر هستند.

وی افزود: مادران شهدای مفقودالاثر، هنوز که هنوز است منتظر پیکر فرزندشان هستند و از نظر روحی و روانی شرایط بسیارسختی را تحمل می‌کنند. این رسالت را برای خودم احساس کردم که به زندگی این مادران در جای‌جای مختلف کشور سر بزنم و از آن‌ها عکس مستند تهیه کنم. اکثر این مادران از نظر شرایط مالی وضع مناسبی ندارند و به علت گریه زیاد، بینایی‌شان ضعیف شده است.

بهبودی به نمایش مجموعه‌عکس مادران انتظار برای هنرجویان پرداخت و در ادامه به نمایش تعدادی دیگر از مجموعه‌عکس‌های خود همچون مجموعه‌عکس «زلزله» پرداخت.

در بخش سوم این کارگاه، هنرجویان با هدایت استاد فاطمه بهبودی، مدرس عکاسی و استاد سیدعلی مظلومی، دبیر اجرایی کارگاه به تمرین عملی در زمینه مجموعه‌عکس پرداختند.

زبانی کارآمدتر از هنر نیست

استاد آتشک، مدیرعامل مؤسسه نیکوکاری رعد الغدیر در حاشیه این کارگاه اظهار کرد: به اعتقاد من، همه ما در جامعه مدنی سوار یک کشتی شده‌ایم و نسبت به اتفاقاتی که در کشور می‌افتد مسئول هستیم. برای اینکه به اوج بلوغ و توسعه در کشور دست یابیم باید جهت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و توانمندسازی مددجویانی که در جامعه هستند، دست در دست هم دهیم.

وی با بیان اینکه هیچ زبانی کارآمدتر از زبان هنر برای بیان اثرگذار مسائل اجتماعی نیست، گفت: اتفاق خوبی که امروز شاهدش بودیم حضور عزیزانی است که در رشته عکاسی فعالیت می‌کنند و می‌کوشند تا در قاب تصویر خود، مسائل اجتماعی را منعکس کنند.

آتشک تصریح کرد: اتفاق خوب دیگر این است که این کارگاه به میزبانی یک مؤسسه خیریه و مردم‌نهاد انجام شد و هنرجویان توانستند از نزدیک با فرایندهای توانمندساز آشنا شوند و در این فضا، آموخته‌های خود را برای ثبت تصاویری امیدبخش و آگاهی‌بخش به کار بندند. امیدواریم که این کارگاه‌ها ادامه داشته باشد و اقشار دیگر هنرمندان هم به آن ورود پیدا کنند.

روز فوق‌العاده‌ای را تجربه کردم

استاد فاطمه بهبودی، مدرس عکاسی نیز در حاشیه این کارگاه در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: امروز برای من یک تجربه فوق‌العاده بود و از حضور هنرجویان کنجکاو و علاقه‌مند به وجد آمدم. همیشه این را رسالت بر گردن خود احساس می‌کنم که اگر چیزی یاد گرفتم، آن را به نسل جدید منتقل کنم.

وی تأکید کرد: این روزها مشکلات اجتماعی زیادی را در کشور تجربه می‌کنیم، برگزاری چنین کارگاه‌هایی با محوریت مسائل اجتماعی و ترویج نیکوکاری، بسیار کمک‌کننده است. یکی از دلایلی که به این ورک‌شاپ علاقه‌مند شدم و تصمیم گرفتم در آن حضور داشته باشم، این بود که بتوانم نقش کوچکی در کمک به حل مسائل اجتماعی و ترویج نیکوکاری داشته باشم.

نظرات شما
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی دیدگاه ها
دیگر مطالب

به همت اداره سلامت منطقه ۱۸؛
برگزاری کارگاه تغذیه سالم در موسسه رعد الغدیر

کارگاه تغذیه سالم همراه با غربالگری بهداشت از ویژه برنامه‌های «چهارشنبه‌های معلولان» به همت اداره سلامت منطقه ۱۸ و  مرکز بهداشت یافت آباد با همکاری موسسه نیکوکاری رعد الغدیر برای افراد دارای معلولیت برگزار شد.

مطالعه خبر