در سال ۱۳۸۰ جمعی از مهندسین نیکوکار تصمیم گرفتند به منظور حمایت از افراد معلول ساکن در مناطق محروم و آسیب پذیر جنوب و حاشیه شهر تهران؛ فعالیت های موثری را داشته باشند.
با تحقیق و بازدیدهای میدانی انجام شده توسط مدیرعامل وقت (آقای مهندس علی سلطان زاده)، از مناطق جنوب تهران و شهرستانهای اطراف آن و بررسی شاخص هایی چون: آمار افرادِ معلولِ ساکن در مناطق، میزان فقر در هر منطقه و مشکلات دسترس پذیری؛ نهایتا منطقه ۱۸ واقع در منتهی الیه جنوب غرب تهران بعنوان منطقه ای مناسب برای راه اندازی مرکز نیکوکاری انتخاب شد.
این موسسه ابتدا با نام مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد (شعبه جنوبغرب)، فعالیت خود را در محله خلیج فارس (شماره دو) با در اختیار گرفتن یک واحد منزل استیجاری در کوچه منتظرالمهدی آغاز نمود. پس از مناسب سازی مکان و تجهیز کلاسها، اقدامات اطلاع رسانی برای جذب و پذیرش افراد دارای معلولیت و ارائه خدمات به آنها آغاز شد.
اکثر مراجعین از منطقه ۱۸ و شهرستانهای اطراف تهران همچون: اسلامشهر، رباط کریم، قلعه حسن خان، شهر ری، ورامین، پیشوا و مناطق همجوار(مناطق۱۷،۲۱،۹،۱۰،۱۵،۱۶) تهران بودند.
خدمات این مرکز در سال ۱۳۸۰ عمدتا دوره های آموزشی مشتمل بر رشته هایی چون: کامپیوتر، ماشین نویسی لاتین و فارسی، قالی بافی، طراحی و نقاشی، خیاطی و آموزش گلهای چینی بود.
تغذیه روزانه (پذیرایی ناهار)، امکان برخورداری از فرصتهای داوطلبانه سازمانها و نهادها در بخش های ورزشی و توانبخشی مانند استخرها و یا مراکز توانبخشی، برگزاری برنامه های فرهنگی و اردویی، ارائه خدمات درمانی از طریق ارجاع به پزشکان داوطلب، سرویس حمل و نقل، کمک هزینه ایاب و ذهاب، خدمات مشاوره فردی و جمعی، فعالیتهای حمایتی و مددکاری نیز از جمله امور اجرایی این مرکز در سالهای آغازین بود.
وابستگی شعبه جنوب غرب در انجام امور اجرایی به مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد و عدم استقلال حقوقی، افزایش مراجعین دارای معلولیت و مشکلات اجاره نشینی و کمبود فضای آموزشی، مسائل مالی و سایر دلیل دیگر، اعضای هیئت مدیره این مرکز را بر آن داشت تا اقدامات لازم را برای در اختیار گرفتن مکانی درخور و مناسب حضور افراد معلول با امکانات و استانداردهای مناسب محیطی را پیگیری نمایند.
به دنبال تصمیم اعضای هیئت مدیره مبنی بر در اختیار گرفتن مکانی مستقل؛ یکی از اعضای هیات مدیره ماموریت یافت تا مکاتبات و اقدامات لازم را تا حصول نتیجه پیگیری کند. در سال ۱۳۸۵ با نظر موافق اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار وقت تهران، زمینی به مساحت ۳۰۰ متر مربع به صورت هدیه برای مدت ۳۰ سال در منطقه ۱۸ تهران واقع در میدان الغدیر، ضلع شمالی پارک شهدای یافت آباد در اختیار این مرکز قرار گرفت .
کلیه هزینه های ساخت، تجهیز و راه اندازی بنا در مدت کمتر از ۹ ماه و تماما با مشارکت خیرین و بدون هیچگونه کمک دولتی تامین شد.
با توجه به تصمیمات ارکان موسسه در تغییر ساختار ماموریت های اجرایی و تصمیم به ورود به موضوع اشتغالزایی برای جامعه هدف و مغایرت اشتغالزایی و کارآفرینی مستقیم برای افراد معلول توسط این مرکز با اساسنامه مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد؛ اعضای هیئت مدیره این موسسه متفق القول تصمیم به ثبت موسسه ای مستقل برای تحقق برنامه های پیش رو در موضوع توانمندسازی شغلی افراد دارای معلولیت را نمودند.
در نهایت نام موسسه نیکوکاری رعد الغدیر پس از طی تشریفات اداری و اخذ مجوزات قانونی از وزارت کشور، سازمان بهزیستی، سازمان آموزش فنی و حرفه ای و پلیس امنیت تهران بزرگ، در ۲۸ مهر ماه سال ۱۳۸۶ در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری با شماره ۲۱۷۰۰ بعنوان یک NGO ملی رسما به ثبت رسید.
بر اساس ماده ۸ اساسنامه رعد الغدیر کلیات اهداف مؤسسه عبارتند از: همکاری و کمک موثر و حمایت در امر آموزش و توانبخشی معلولان جسمی و حرکتی (غیر ذهنی) بصورت رایگان، ارتقاء روحی و اشتغال به کار آنان در جهت تأمین شغل و زندگی شرافتمندانه.
روش اجرای اهداف:
– شناسایی و فراخوان معلولین جسمی حرکتی (از طریق بهزیستی، کمیته امدادامام خمینی ره، انتشار آگهی و…) و معرفی خدمات مؤسسه جهت استفاده آنان، سطح بندی توان یابان (معلولین جسمی و حرکتیِ غیر ذهنی) از نظر میزان معلولیت، تحصیلات، توانایی و علاقه آنان به حرفه های مختلف، تشکیل کارگاه های لازم و ارائه راهکارهای حرفه ای و اشتغال و خودکفایی به توان یابان جسمی حرکتی ِغیر ذهنی.
– ترغیب و جذب نیکوکاران و خیرین از طریق ملاقات، مذاکره و ارائه اطلاعات در مورد فعالیتهای خداپسندانه مؤسسه؛ جهت کسب حمایت و پشتیبانی و مشارکت و نظارت آنان بر مؤسسه.
– ارائه خدمات توانبخشی به کودکان و نوجوانان توانیاب.
– دریافت همکاری و کمک مؤثر از طریق سازمانها، شرکتها، نهادها و مؤسسات مرتبط با توانبخشی.
– انتقال تجربه و کمک مالی به مراکز مشابه مؤسسه در جهت ارائه خدمات مذکور به توانیابان.
– تلاش برای اشتغال بکار توان یابان از طریق مراجعه و مذاکره با کارفرمایان جهت بکارگیری آنها؛ و جلب مساعدت خیرین برای تأمین سرمایه و ابزار کار لازم برای اشتغال توانیابان.
– ارائه خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات و ارتباطات زیر ساخت و انجام کلیه خدمات امور مشتریان از جمله ارزیابی مشتری، نظر سنجی تبادلات پیام و پشتیبانی، بازار یابی تلفنی، اطلاع رسانی، اجرا ی طرحهای بازار سنجی و تحقیقات بازار (در صورت لزوم پس از اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذیصلاح).
کلیه اهداف فوق در جهت تعالی ارزشهای انسانی و توسعه اهداف معنوی همچون ارتقای حرمت نفس و حفظ و ارتقای کرامت انسانی افراد دارای معلولیت، افزایش خودباوری و اعتماد به نفس، توسعه مهارت آموزی و اشتغالزایی برای این افراد به منظور تغییر سبک زندگی فردی و خانوادگی ایشان و نیز تغییر نگاه جامعه نسبت به توانائی های واقعی این قشر می باشد.
رعد الغدیر در مسیر تحقق اهداف اساسنامه ای خود، مجوزات لازم را از سوی سازمانهای حاکمیتی چون وزارت کشور، سازمان بهزیستی، سازمان آموزش فنی و حرفه ای، پلیس امنیت تهران بزرگ و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کسب نموده است.
رعد الغدیر تلاش می نماید تا فرد معلول توانمند در کشور، فاقد شغل نباشد.
شـفافیت، حفظ کرامت انسانی ذینفعان، اعتماد و امانت داری، تعهد و مسئولیت پذیری ارزش های رعـدالغدیر است.
خدمات آموزش فنی و حرفه ای
خدمات کاردرمانی
خدمات دندانپزشکی
خدمات مشاوره حقوقی و روانشناسی
خدمات مددکاری اجتماعی
خدمات کاریابی
اشتغالزایی و کارآفرینی اجتماعی
کلیه افراد دارای معلولیت جسمی و حرکتی اعم از فلج اطفال(پولیو میلیت)، فلج مغزی(C.P)، ضایعه نخاعی، نقص عضو،MS ، انواع دیستروفی ها، انواع ناهنجاریهای اسکلتی، کوتاه قامتان، راشیتیسم شدید، آتاکسی و افراد کم شنوا و ناشنوا مشروط بر آنکه معلولیت ذهنی نداشته باشند، می توانند از خدمات این موسسه برخوردار شوند.
بلی، کلیه خدمات رعد الغدیر به صورت کاملا رایگان در اختیار افراد معلول قرار دارد.
منابع درآمدی این موسسه عبارت است از :
الف) مشارکتهای مردمی که به صورت مشارکتهای مستمر ماهیانه و یا حمایتهای موردی به حساب رعد الغدیر واریز می شود.
ب) عوایدحاصل از کارآفرینی اجتماعی که به حساب رعد الغدیر واریز می شوند.
ج) یارانه سازمان بهزیستی
د) عواید اجاره استند ترحیم و تاج گل های مصنوعی
کلیه عملکردهای اجرایی و مالی رعد الغدیر پس از پایان سال مالی و تائید بازرس اصلی رعد الغدیر به اطلاع سازمانهای نظارتی این موسسه در سازمان بهزیستی، پلیس امنیت، وزارت کشور و از طریق سایت موسسه در دسترس عموم مردم قرار می گیرد .
اداره مالیات استان تهران، حسابرس مالی، حسابرس مستقل و ناظر مالیاتی بر روند فعالیتهای مالی رعد الغدیر نظارت
می نمایند.
تلاش برای در اختیار گرفتن زمینی به مساحت ۱۵۰۰ متر مربع ترجیحا در منطقه ۱۸ برای احداث مرکز جامع توانمندسازی افراد دارای معلولیت
عمده ترین روش های آشنایی اعضا با رعد الغدیر عبارت است از :
- بازدید فردی یا جمعی از موسسه
- برگزاری جلسات رسمی معارفه و آشنایی
- سایت رعد الغدیر
- شرکت در همایشها و مراسم های سالانه
- مطالعه برشور فعالیتهای موسسه
- مشاهده گزارشات تصویری منتشر شده از این موسسه در صدا و سیما
- اخبار موسسه در مطبوعات و شبکه های اجتماعی
- معرفی توسط اعضای خانواده و آشنایان
- جستجوی اینترنتی
- نمایشگاه ها
معرفی مددجو از سوی سازمان بهزیستی
معرفی از سوی موسسات هم ماموریت
تبلیغات رسانه ای
دورهمی های اعضای دارای معلولیت و ترویج سینه به سینه توسط خود افراد معلول
جستجو در اینترنت
سایت رعد الغدیر
شبکه های اجتماعی از عمده ترین روش های جذب افراد معلول به رعد الغدیر می باشد.
از زمان تاسیس تا پایان سال ۱۴۰۱ جمعا ۵۰۰۰ نفر از افراد دارای معلولیت از خدمات این موسسه در زمینه های آموزش، توانبخشی، دندانپزشکی و اشتغال زایی برخوردار شده اند.
کلیه افراد نیکوکاری که تمایل به حمایت از رعد الغدیر را دارند می توانند در زمینه های زیر به این موسسه کمک نمائید.
- بازدید و ارائه مشاوره، پیشنهاد و ایده های سازنده در زمینه های ماموریتی این موسسه با هدف ارتقاء و بهبود خدمات رعدالغدیر
- ترویج و معرفی فعالیتهای این موسسه به سایر افراد علاقمند و نیکوکار
- اهدای کمکهای مالی و پر نمودن فرم عضویت و پیوستن به خانواده حامیان رعدالغدیر
- مشارکت در تامین سرمایه در گردش برای راه اندازی کارگاه های کارآفرینی افراد معلول
- اهدای نذورات و وجوهات شرعی (صدقه، وقف، حبس وقف، سهم امام، کفاره روزه، فطریه و …)
- سفارش استندهای تبریک و تسلیت از رعدالغدیر
- اهدای کمکهای غیر نقدی، کالاهای مصرفی و تجهیزات آموزشی و توانبخشی و…
- نذر اشتغال و تخصص و کار داوطلبانه
- اهدای وسایل بهداشتی و تجهیزات کمک حرکتی مانند ویلچر، عصا مچی، عصا زیر بغل، واکر، پوشینه بزرگسال، تشک مراج تختی و ویلچر و غیره
شماره کارت بانک پارسیان: ۶۲۲۱۰۶۱۰۸۰۰۰۰۹۳۰
شماره حساب بانک پارسیان: ۱۰۶۴۲۱۱۸۶۶۹۴
شماره شبا بانک پارسیان: IR120540106402100018669004
توضیح آنکه کلیه اطلاعات حساب به نام موسسه نیکوکاری رعد الغدیر و جهت دریافت مشارکت های مردمی جاری می باشد.
در دنیای صنعتی امروز بسیاری از مشارکت ها توسط سازمانها و شرکتها صورت می گیرد. با مطرح شدن مباحثی چون “مسئولیت اجتماعی”، “بازاریابی اجتماعی”، “کارآفرینی اجتماعی” در نظریات و روشهای مدیریتی و بـازاریابی نوین امروز، این سازمانها هستند که با عملکرد و تــوجه خود به اجتماعی که در آن فعــالیت دارند نـــقش مـهمی در گسترش فعالیتهای نیکوکارانه و توسعه پایدار جامعه ایفا می کنند.
رعدالـغدیر از شـرکتها و سـازمانهای عـلاقمند به کمک و فعالیتهای انسان دوستانه به نفع توان یابان انتظار دارد که:
- تامین کالا و خدمات مورد نیاز سازمان خود از رعد الغدیر (تهیه هدایای مناسبتی، البسه کار، استند و تاج گل مراسم ها)
- پیاده سازی مسئولیت اجتماعی شرکتی
- برپایی نمایشگاه دائمی و یا مناسبتی خیریه در محل شرکت
- جذب نیروی انسانی دارای معلولیت در پست های شغلی شرکت
- واگذاری فرصت های برونسپاری پشتیبانی مراکز تماس به رعد الغدیر
- اسپانسری رویدادها
در کنار ماموریت های مشابه در حوزه آموزش فنی و حرفه ای، توانبخشی و مددکاری که توسط هر دو مجموعه به افراد دارای معلولیتهای جسمی و حرکتی ارائه می گردد، موسسه نیکوکاری رعد الغدیر در زمینه های زیر ارائه خدمت می نماید.
- خدمات دندانپزشکی: خدمات دندانپزشکی به افراد دارای معلولیت در ساختمان شماره ۲ این موسسه در خیابان جیحون و با مشارکت داوطلبانه دندانپزشکان نیکوکار به کلیه افراد دارای معلولیت های جسمی و حرکتی ارائه می شود.
- خدمات اشتغالزایی متمرکز: افراد معلول توانمند جویای کار و یا فارغ التحصیلان از آموزشهای رعد الغدیر پس از طی نمودن دوره آموزشی و کسب مدرک فنی و حرفه ای از طریق کارورزی و مصاحبه؛ در کارگاه های شغلی این موسسه در زمینه های مراکز تماس و کارگاه خیاطی مشغول به کار و از مزایای حقوق و بیمه تامین اجتماعی بهره مند می باشند.
- خدمات کاریابی: افراد دارای معلولیت جویای کار می توانند برای پیدا نمودن شغل مناسب به واحد کاریابی این موسسه مراجعه نمایند و شانس خود را برای یافتن شغل مناسب افزایش دهند.
خیر. هر یک از دو موسسه از لحاظ حقوقی کاملا مستقل از یکدیگر هستند. اساسنامه، مجوزات، شماره ثبت، هیئت امناء و هیئت مدیره مستقل خود را دارند و مستقلا برنامه های اجرایی خود را مصوب و اجرا می نمایند.
خیر. هر دو موسسه مستقل از همدیگر می باشند. رعد الغدیر شعبه هیچ موسسه ای نمی باشد و هیچ مرکزی نیز با عنوان شعبه در کشور ندارد.
نام رعد برگرفته از تفعل صورت یافته توسط موسسین این مرکز به قرآن مجید و سوره مبارکه رعد می باشد. پسوند الغدیر نیز بعلت مجاورت این موسسه به میدان الغدیر یافت آباد است.
کلیه افراد دارای معلولیت جسمی و حرکتی، ناشنوا و کم شنوا به شرط احراز شرایط پذیرش می توانند از خدمات این موسسه برخوردار شوند.
فلج اطفال(پولیو میلیت)، فلج مغزی(C.P)، ضایعه نخاعی، نقص عضو،MS ، انواع دیستروفی ها، انواع ناهنجاریهای اسکلتی، کوتاه قامتان، راشیتیسم شدید، آتاکسی و افراد کم شنوا و ناشنوا می توانند از خدمات این موسسه برخوردار شوند.
بله. در بخش آموزش و توانبخشی امکان استفاده از خدمات برای افراد ۱۵ تا ۴۰ سال موجود است.
کلیه متقاضیان علاقمند به برخورداری از خدمات این موسسه می توانند با هماهنگی تلفنی قبلی و همراه داشتن مدارک زیر به رعد الغدیر مراجعه نمایند.
- معرفی نامه از سازمان بهزیستی
- ۳ قطعه عکس سه در چهار تمام رخ رنگی که حداقل در یک سال اخیر گرفته شده باشد
- کپی شناسنامه (تمام صفحات)
- کپی کارت ملی پشت و رو
- کپی مدارک تحصیلی یا گواهینامه های معتبر اخذ شده
- خلاصه پرونده پزشکی(سابقه معلولیت) در صورت وجود
خدمات ایاب و ذهاب برای افراد معلول ساکن تهران با مشارکت سامانه حمل و نقل جانبازان و معلولین توسط ۳ دستگاه اتوبوس و ۵ دستگاه ون مناسب سازی شده و برای ساکنین اسلامشهر توسط یک دستگاه مینی بوس که با مشارکت شورای اسلامی شهر اسلامشهر در اختیار تردد آنها قرار گرفته است، انجام می شود.
خیر. کلیه خدمات به صورت کاملا رایگان است.
خدمات این موسسه به صورت رایگان و بدون هیچگونه تبعیض جنسیتی، قومی، نژادی و سطح مالی به صورت کاملا برابر در اختیار افراد معلول قرار دارد. لذا اتباع دارای مجوز اقامت می توانند از خدمات این موسسه برخوردار شوند.
خیر. داشتن معلولیت جسمی حرکتی یکی از شروط اصلی برای پذیرش اولیه در رعد الغدیر است اما شرط کافی نیست.
معرفی مددجو از سوی سازمان بهزیستی، معرفی از سوی موسسات هم ماموریت، تبلیغات رسانه ای، دورهمی های اعضا و ترویج سینه به سینه توسط افراد معلول، جستجو در اینترنت، سایت رعد الغدیر و شبکه های اجتماعی از عمده ترین روش های جذب افراد معلول به رعد الغدیر می باشد.
واحد آموزش رعد الغدیر با در اختیار داشتن دو سایت کامپیوتری و دو کارگاه هنری، ظرفیت پذیرش ۱۲۰ نفر را در دو شیفت صبح و ظهر را دارد.
دوره های آموزشی این موسسه بر اساس استانداردهای سازمان فنی و حرفه ای می باشد.
دوره های آموزشی بر اساس سیلابس های سازمان فنی و حرفه ای و به صورت ترمیک (سه ماهه) در دو شیفت صبح و بعد از ظهر برگزار می شود. این دوره ها متناسب با نیاز بازار کار بوده و فرد پس از اتمام دوره و شرکت در آزمون فنی و حرفه ای، مدرک فنی از سوی سازمان فنی و حرفه ای را دریافت می نماید.
بر اساس مجوز سازمان بهزیستی روزهای فرد برای آموزش آقایان و روزهای زوج ویژه آموزش به بانوان می باشد.
با توجه به مجوز این موسسه از سازمان فنی و حرفه ای این موسسه در ۶ سر فصل فناوری اطلاعات، طراحی دوخت، طراحی و نقاشی، کارآفرینی، صنایع دستی و چوب و آموزشی و مهارتی، آزمون فنی و حرفه ای برگزار می نماید.
دوره های اصول و فنون مذاکره، دیجیتال مارکتینگ، مهارتهای ارتباط موثر با مشتری و مهارتهای زندگی دوره هایی است که با هدف توانمندسازی افراد برای ورود به بازار کار به آنها آموزش داده می شود.
پس از اتمام کلاس آموزشی؛ فرد ابتدا در آزمونهای پایان دوره رعد الغدیر شرکت نموده و در صورت قبولی در آزمونهای داخلی این موسسه، به سازمان فنی و حرفه ای برای شرکت در آزمون اصلی معرفی می شود.
در صورت اخذ نمره قبولی در آزمون فنی و حرفه ای، مدرک سازمان فنی و حرفه ای از سوی سازمان به فرد اعطا می شود. این مدارک از ارزش بین المللی برخوردار است.
در ارتباط با دوره هایی که امکان برگزاری آزمون سازمان فنی و حرفه ای در رعد الغدیر موجود نیست در صورت تقاضای فرد، گواهی اتمام دوره از سوی رعد الغدیر صادر می شود.
دوره های سواد آموزی توسط مدرسین داوطلب و یا معلمین نهضت سواد آموزی تا پایان دوره ابتدایی در محل رعد الغدیر به افراد معلول بازمانده از تحصیل آموزش داده می شود و علاقمندان برای ادامه تحصیل به مدارس شبانه معرفی می شوند.
خدمات حوزه مشاوره شامل مشاوره های حقوقی و مشاوره های روانشناسی(مشاوره فردی، خانوادگی، تحصیلی، ازدواج) می باشد که به افراد معلول و در صورت لزوم به اعضای درجه یک خانواده آنها به صورت رایگان ارائه می شود.
برگزاری کارگاه های آموزشی مانند دوره مهارتهای زندگی، صلح با خویشتن و مشاوره گروهی نیز از برنامه های واحد مشاوره می باشد.
پس از مراجعه و تکمیل فرم اولیه پذیرش، شرایط و توانایی متقاضی در شورای ارزشیابی موسسه توسط متخصصین مورد ارزیابی قرار می گیرد.
و در نهایت با توجه به هوش، پایه تحصیلی، نوع معلولیّت و توان جسمانی، نیاز بازار کار و در نهایت علاقه شخصی متقاضی دوره آموزشی مناسب به او پیشنهاد می شود.
مراحل پذیرش در رعد الغدیر به شرح زیر می باشد:
- مراجعه به واحد آموزش: ارائه مدرک و تشکیل پرونده اولیه، بررسی علایق و استعداد فرد
- ارجاع به واحد کاردرمانی: ویزیت کاردرمانگر و تکمیل فرم وضعیت جسمی
- ارجاع به مسئول فنی: تکمیل فرم وضعیت زندگی فردی و خانوادگی مددجو
- ارجاع به واحد مشاوره: بررسی وضعیت روحی و روانی فرد و تکمیل فرم
- ارجاع به واحد مدیریت
- بررسی پرونده مراجعین در شورای پذیرش و نتیجه گیری نهایی توسط شورا
- تماس با متقاضی و اعلام نتیجه
بله
- در ایام و اعیاد ملی جشنها و مراسم های فرهنگی با حضور فعالین فرهنگی داوطلب برگزار می شود.
- در مناسبتهای اختصاصی مانند روز جهانی معلولان مراسم ویژه ای برگزار می گردد.
- در صورت فراهم بودن امکانات، اردو های فرهنگی – تفریحی داخل و خارج از شهر برای اعضا و خانواده های آنها برگزار می شود.
- کتابخانه ای مشتمل از بهترین و برگزیده ترین کتابهای روز دنیا شامل کتابهای انگیزشی، تاریخی، ورزشی، علمی و دانستنی، آشپزی، رمان، شعر، مذهبی و معنوی، کارآفرینی، و… برای استفاده اعضا در بخش آموزش تهیه و تجهیز شده است.
خدمات درمانی متمرکز در رعد الغدیر ویزیت توسط پزشک متخصص عمومی می باشد که به صورت منظم هفتگی در محل رعد الغدیر برگزار می شود.
خدمات ژنتیک، ارتوپدی، قلب، داخلی، گوش و حلق و بینی، روانپزشکی، چشم پزشکی، دندانپزشکی، زنان می باشد که توسط پزشکان همیار رعد الغدیر به صورت داوطلبانه در محل موسسه رعد الغدیر و یا در مطب و یا بیمارستان محل کار پزشک ارائه می شود.
کلیه افراد دارای معلولیت جسمی و حرکتی به شرط احراز شرایط پذیرش می توانند از خدمات این موسسه برخوردار شوند.
فلج اطفال(پولیو میلیت)، فلج مغزی(C.P)، ضایعه نخاعی، ضربه مغزی، سکته مغزی،MS ، انواع دیستروفی ها، انواع ناهنجاریهای اسکلتی، راشیتیسم شدید، آتاکسی و … می توانند از خدمات کاردرمانی برخوردار شوند.
بله.امکان استفاده از خدمات کاردرمانی برای افراد ۱۵ تا ۴۰ سال فراهم است.
مدت زمان برخورداری از روند کاردرمانی بر اساس فاکتورهایی مانند نوع معلولیت، شدت معلولیت، مدت زمان ایجاد عارضه و سایر شاخص ها با نظر درمانگر تا زمان بهبودی معین می شود.
واحد کاردرمانی رعد الغدیر همه روزه به استثنای تعطیلات رسمی، از ساعت ۹ الی ۱۵ فعال می باشد.
این واحد در هر ۴۵ دقیقه همزمان به ۳ نفر مراجعه کننده خدمات درمانی می دهد.
بله. در صورت وجود ظرفیت خالی امکان استفاده از خدمات توانبخشی برای افرادیکه صرفا قصد استفاده از خدمات کاردرمانی را دارند فراهم است.
عکس دندان، پرکردن دندان با اشعه و مواد همرنگ خارجی با سیستم لایت کیور، بازسازی تاج از دست رفته دندانها، پرکردن با آمالگام، عصب کشی کلیه دندانها، درمان ریشه دندان، جراحی دندان عقل، کشیدن دندانها و جرمگیری بدون آسیب به دندان از خدمات این مرکز درمانی می باشد.
برخورداری از خدمات این مرکز دندانپزشکی منحصر به اعضای تحت پوشش رعدالغدیر نبوده و کلیه افراد معلول جسمی و حرکتی غیر ذهنی از اقصی نقاط کشور میتوانند با گرفتن وقت قبلی برای برخورداری از خدمات کاملا رایگان این کلینیک، به این مرکز مراجعه نمایند.
این مرکز همه روزه به استثنای تعطیلات رسمی از ساعت ۸ تا ۱۴ در حال درمان و معالجه بیماران می باشد.
مرکز دندانپزشکی رعد الغدیر مجهز به سه یونیت دندانپزشکی می باشد که در صورت حضور دندانپزشک نیکوکار سه نفر بیمار در هر ساعت می توانند از خدمات دندانپزشکی برخوردار باشد.
خدمات مشاوره های روانشناسی(مشاوره فردی، خانوادگی، تحصیلی، ازدواج) می باشد که به افراد معلول و در صورت لزوم به اعضای درجه یک آنها نیز به صورت رایگان ارائه می شود.
برگزاری کارگاه های آموزشی مانند دوره مهارتهای زندگی، صلح با خویشتن و مشاوره گروهی نیز از برنامه های واحد مشاوره می باشد.
با احداث بنای موسسه و استقرار منابع انسانی و تجهیزات در مکان جدید در سال ۱۳۸۶، برنامه ریزی ها با هدف توسعه خدمات توانمند سازی به افراد معلول به صورت جدی تر در دستور کار قرار گرفت.
پیش نیاز این تحول جدید، ارزشیابی و بازبینی تاثیر خدمات ارائه شده به فارغ التحصیلان آموزش این مرکز در سنوات قبل بود.
با دعوت و مصاحبه ۵۰۰ نفر از کارآموختگان این مرکز، اعضای هیئت مدیره مطلع شدند که متاسفانه تعداد بسیار کمی از جامعه آماری مهارت یافته و فارغ التحصیل این مرکز؛ موفق به کسب شغل و یا در آمدزایی از آموخته های فراگرفته شده اند.
در بررسی علل و الویت بندی مشکلات مطرح شده؛ مشخص شد که متاسفانه بزرگترین مانع عدم موفقیت افراد دارای معلولیت، جامعه می باشد. جامعه ای که فرد معلول در آن از حداقل های حقوق شهروندی برخوردار است.
عدم اجرای قوانین حقوق معلولین، عدم مناسب سازی شهری، نبود ناوگان حمل و نقل مناسب برای استفاده افراد معلول، هزینه های بالای تردد در شهر، انگ اجتماعی ناشی از تصمیمات و رفتارهای نادرست صورت یافته در طی سالیان متمادی نسبت به توانمندی معلولین، نگاه های تبعیض آمیز و یا رویه گاها استثماری کارفرمایان در بکارگیری نیروی کار دارای معلولیت و دهها دلایل متعدد دیگر از جمله موارد انزوای افراد معلول در گوشه منازل بود.
به همین علت موسسه تصمیم به طراحی، برنامه ریزی و ورود به مرحله نوینی از سرویسهای ضروری افراد دارای معلولیت در حوزه اشتغالزایی و کارآفرینی اجتماعی را نمود.
کسب رتبه برگزیده کارآفرینی اجتماعی در چهاردهمین جشنواره کارآفرینان برتر در سال ۱۴۰۰ از سوی وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی و منتخب مسابقات اسیرپ ۲۰۱۶ کشور فرانسه با موضوع توانمند سازی افراد دارای معلولیت از طریق اشتغال در بخش صنایع دستی و هنری از جمله افتخارات ملی و بین المللی رعد الغدیر می باشد.
خدمات اشتغالزایی این موسسه عبارتند از:
- مدیریت مراکز تماس (حضوری و دورکار)
- مدیریت کارگاه خیاطی (حضوری و دورکار)
- مشاغل خانگی و اشتغال افراد معلول در زمینه صنایع دستی و هنری
- کاریابی
این موسسه با برخوداری از ۶ مرکز تماس مجهز به کلیه زیر ساختهای مخابراتی با ظرفیت اشتغال ۱۵۰ نفر درحوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و یک واحد کارگاه خیاطی با ظرفیت اشتغال ۱۵ نفر فعالیت دارد.
کارگاه خیاطی از سال ۱۳۸۶ در زمینه تولید تخصصی انواع البسه کار شرکتها، سازمانها و نهادهای دولتی و خصوصی فعالیت دارد. دوخت انواع لباس و شلوار کار، گانهای بیمارستانی، ملحفه و رو تختی، ساکهای مسافرتی و بیمارستانی، کیسه های پارچه ای، بقچه های پارچه ای نان از جمله تولیدات کارگاه خیاطی می باشند.
مرکز تماس رعد الغدیر از سال ۱۳۹۴ به همت جمعی از خیرین با هدف اشتغال افراد دارای معلولیت در محل موسسه تجهیز و راه اندازی شد. این مرکز در زمینه اجرای پروژه های مختلفی چون: بازاریابی تــلفنی، پاســخگویی ۲۴ ســاعته، پـشتیبــانی و خدمات پس از فـروش، پیاده ســازی صوت به متن، تحقیقات بـازار، جمع آوری و پیـاده سازی داده ها، سـنجش رضـایت مـشتریان، مراقبت از مشتریان و اطلاع رسانی مستقیم، مرکز پشتیبانی فـنی، نظارت بر عملکرد خدمات تلفنی، نظرسنجی و افکار سنجی جامعه و جلب رضایت مشتری فعالیت می نماید.
هنرمندان دارای معلولیت که توانمندی حرفه ای را در آثار هنری خود مشاهده می کنند می توانند پس از ارسال تصاویری از آثار خود با واحد صنایع دستی رعد الغدیر تماس گرفته و اطلاعات بیشتری را جویا شوند. آثاری در اولویت بررسی و کارشناسی قرار خواهد گرفت که از استانداردها و شاخصه های کمی و کیفی تعریف شده در رعد الغدیر برخوردار باشد. این شاخصه ها شامل: به روز بودن اثر هنری، قابلیت عرضه به مشتریان سازمانی، بسته بندی و قیمت گذاری مناسب می باشد.
نمایشگاهی دائمی از آثار هنری و صنایع دستی افراد معلول در ساختمان موسسه نیکوکاری رعد الغدیر دایر می باشد. در این نمایشگاه دست آفریده های هنرمندان دارای معلولیت کشور در معرض نمایش و خرید قرار گرفته است.
منابع مالی برای اشتغالزایی افراد دارای معلولیت از طریق مشارکتهای مردمی که با نیت ایجاد اشتغال به حساب رعد الغدیر واریز می شود تامین می گردد.
نقش دولت صرفا تسهیلگری است. اعتماد به توان اجرایی و مدیریتی رعد الغدیر و برونسپاری پروژه های دولتی از جمله اقدامات تسهیلگرانه دولت محسوب می گردد.
کلیه قرارداد های کاری و محاسبه و پرداخت حقوق کارکنان بر اساس قوانین رسمی اداره کار و امور اجتماعی انجام می شود.کلیه کارکنان اعم از افراد سالم و دارای معلولیت در مشاغل کاری متمرکز و دورکار در رعد الغدیر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی بوده و از حقوق و مزایای قانونی مطابق با استانداردهای قانون کار کشور برخوردار می باشند.
عواید ناشی از قراردادهای کارآفرینی به حساب خیریه رعد الغدیر واریز می شود و صرف تامین هزینه های مورد نیاز در بخش خیریه و یا توسعه بخش کارآفرینی می شود.
در حال حاضر ۱۲ نفر از افراد دارای معلولیت در کارگاه خیاطی رعد الغدیر شاغل می باشند.
تسلط کامل به کار با چرخ خیاطی صنعتی و توان راسته دوزی و سر دوزی
افراد معلول با توانایی جسمانی “دو دست سالم” و توانایی حرفه ای در امر خیاطی می توانند متقاضی این شغل باشند
ایران خودرو، گروه خودرو سازی بهمن، لبنیات پاستوریزه پاک، کاشی سعدی، گروه صنعتی شیشه کاوه، سازمان مدیریت پسماند تهران، سازمان میادین میوه و تره بار تهران، سازمان آتش نشانی تهران، اداره آموزش و پرورش، شرکت پتروشیمی جنوب، شرکت فراسو، شرکت بلند پایه، شرکت آبادیس، شرکت سازه کاوه، پنتر و…
بله. البته به شرط فراهم بودن پروژه.
کلیه افراد دارای معلولیت که توان حرفه ای در امر راسته دوزی و سر دوزی را دارند در صورت تمایل برای دریافت سفارش دوخت می توانند برای ثبت تقاضای خود به رعد الغدیر مراجعه نمایند. پس از آزمون عملی و ارزیابی کیفیت دوخت و بررسی سایر شرایط، به تناسب تصمیماتی که مدیریت کارگاه خیاطی در مورد همکاری با متقاضیان خواهد داشت، همکاری های لازم صورت می پذیرد.
در حال حاضر ۶ سالن مرکز تماس و ظرفیت اشتغال ۱۵۰ نفر در هر شیفت موجود است.
ایساکو، شاتل، دیوار،اسنپ فود، اتاق بازرگانی تهران، توسن، تپ سی، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، آنی رو، فرودگاه بین المللی امام خمینی، اداره آمار ایران، اتاق اصناف ایران، شهرداری تهران، کارگزاری های بورس مفید و غیره
اصول و فنون مذاکره و فن بیان، مهارتهای ارتباط موثر با مشتری، تایپ سریع، ورد، اکسل
معلولین جسمی حرکتی در صورت احراز شرایط «داشتن حداقل یک دست سالم، برخورداری از قدرت تکلم و شنوایی» می توانند برای مصاحبه شغلی با هماهنگی قبلی به واحد کاریابی رعد الغدیر مراجعه نمایند.
کلیه افراد دارای معلولیتهای جسمی و حرکتی با داشتن توانمندی های حرفه ای پس از انجام ارزیابی و مصاحبه های لازم و دریافت تائید صلاحیتهای اجرایی و اخلاقی می توانند در مراکز تماس رعد الغدیر مشغول بکار شوند.
در صورتیکه افراد جویای کار در زمینه اپراتوری مراکز تماس از مهارت کافی برخوردار نباشند. آموزشهای لازم برای اشتغال به صورت رایگان توسط واحد آموزش رعد الغدیر به ایشان ارائه می گردد.
دوره های آموزشی متقاضیان اشتغال در رشته اپراتوری حرفه ای مراکز تماس، دوره های کوتاه مدتی می باشد که در مدت یک ماه مهارتهای کاربردی لازم برای اجرا و پیاده سازی پروژه ها و امور مرکز تماس به صورت فشرده به متقاضیانی که از سطح اولیه مهارتهای عمومی برخوردار هستند و نیاز به ارتقای مهارتهای تخصصی و یا به روز آوری دوره ها دارند، تدریس می گردد. در پایان دوره و در صورت قبولی در آزمون، افراد برای مصاحبه شغلی به مرکز تماس رعد الغدیر معرفی می شوند.
بله . البته در صورت وجود پروژه با قابلیت دورکاری
در صورت عدم وجود محدودیت های زیر ساختی از سوی فرد معلول و موجود بودن پروژه های قابل اجرا در بخش مرکز تماس افراد حائز الشرایط می توانند به صورت دورکار مشغول بکار شوند.
تربیت افراد نیکوکار از جامعه افراد دارای معلولیت.
متاسفانه عمدتا نارسایی های مدیریتی، رسانه ای و دستگاه های حمایتی در باور ایجاد شده در افکار عمومی به گونه ای است که فرد معلول جسمی و حرکتی موجودی کم توان و درخور حمایت می باشد. در تحولات اجتماعی ایجاد شده توسط رعد الغدیر با ایجاد اشتغال و درآمد برای اعضا از طریق استقلال مالی و ارتقای عزت نفس و کرامت انسانی ایشان، این افراد از شخصیتی سرویس گیرنده و در خور حمایت مبدل به افرادی خدمت دهنده به جامعه و حامی و نیکوکار برای همنوعان خود مبدل شده اند.
۱- مشارکتهای مستمر و یا موردی خیرین
۲- عواید (سود) حاصل از کارآفرینی اجتماعی
۳- عواید اجاره استند ترحیم و تاج گل های مصنوعی
۴- یارانه سازمان بهزیستی
۱- نقدینگی مالی برای امور جاری
۲- سرمایه در گردش برای ایجاد مشاغل جدید
۳- جذب سرمایه های ثابت (ملک، باغ ، ویلا)
۱- تهیه زمینی به مساحت ۱۵۰۰ متر مربع ترجیحا در منطقه ۱۸، با هدف احداث مرکز جامع توانمند سازی افراد معلول
۲- احداث پارکینگ مکانیزه طبقاتی در نزدیکی موسسه نیکوکاری رعد الغدیر
۱- دو دستگاه تلویزیون سینما خانگی
۲- یک دستگاه یخچال فریزر صندوقی
۳- یک دستگاه دوربین فیلمبرداری
۴- سه دستگاه تبلت
۵- سه دستگاه موبایل
۶- دو دستگاه لب تاپ
۷- یک دستگاه کپی
۸- سه دستگاه پرینتر
۹- دو دستگاه اسکنر
۱۰- سه دستگاه ترولی پذیرایی
۱۱- ۲۰ کیلوگرم قند
۱۲- ماهیانه ۵۰۰۰ عدد چای تی بگ
۱۳- ماهیانه ۱۵۰۰ عدد پذیرایی صبحانه ساده
۱۴- ۴۰ عدد صندلی ثابت دسته دار
۱۵- ۲۰ عدد صندلی اداری چرخ دار
۱۶- صندلی انتظار مراجعین
۱۷- ۱۰۰ بسته ماهیانه کاغذ A4
۱۸- ۱۰ بسته ماهیانه کاور سلفون A4
۱۹- ۱۰ عدد گلدان گیاهان آپارتمانی بزرگ
۱- ۱۰ دستگاه ویلچر برقی
۲- وام قرض الحسنه
۳- تامین جهیزیه
۴- سبدکالا و نذورات
۵- هزینه درمان و جراحی
۶- پوشاک نو
۷- لوازم التحریر و کمک هزینه تحصیل
۸- پوشینه بزرگسال
۹- تشک مواج
۱۰- لوازم منزل نو یا مستعمل (فرش، تلویزیون، ماشین رختشویی، مبل، یخچال و…)
۱- تبلیغات و رسانه
۲- آموزش
۳- امور فرهنگی
۴- خدمات درمانی
۵- حمل و نقل
شماره کارت بانک پارسیان:
۶۲۲۱۰۶۱۰۸۰۰۰۰۹۳۰
شماره حساب بانک پارسیان:
۱۰۶۴۲۱۱۸۶۶۹۴
شماره شبا بانک پارسیان : IR120540106402100018669004
شما می توانید برای سفارش خدمات استند و تاج گل به صورت مستقیم با شماره تلفن ۰۹۱۲۰۲۱۹۶۲۶ تماس حاصل نمائید.
تدریس دوره های کامپیوتری و صنایع دستی، دیجیتال مارکتینگ (تولید محتوا و سئو)، مشاوره کسب و کار، مشاوره تبلیغات، مشارکت در برگزاری رویدادها (عکاسی و فیلمبرداری)، مشارکت در امور درمانی (مشاوره روانشناسی، پزشکی، دندانپزشکی) و سایر زمینه ها از جمله فرصتهای کار داوطلبانه است.
برای کسب اطلاعات بیشتر به بخش کار داوطلبانه مراجعه نمائید.
تلاش برای توزیع عادلانه امکانات و نیز دسترس پذیری خدمات برای افراد معلول در مناطق مختلف کشور
پس از دریافت درخواستِ تمایل برای ایجاد مرکز مشابه از سوی متقاضیان حقیقی یا حقوقی، مسئول توسعه مراکز در رعد الغدیر بررسیهای لازم را نسبت به تائید صلاحیت متقاضی (حقیقی یا حقوقی)، بررسی آماری تعداد افراد معلول ساکن آن شهر، رصد فعالیتهای سایر موسسات فعال حوزه معلولین در آن شهر آغاز می نماید.
در صورت تائید اولیه شرایط، جلسه ای حضوری با متقاضیان در محل رعد الغدیر برگزار و مشروح روند همکاری به اطلاع متقاضی می رسد. در صورت موافقت اولیه و پذیرش شرایط فیمابین، رعد الغدیر فعالیت خود را در زمینه تاسیس مرکز مشابه در آن شهر آغاز می نماید.
الف) حمایت مالی و تامین تجهیزات مورد نیاز
رعد الغدیر فقط در سال اول بودجه لازم برای تامین تجهیزات آموزشی و توانبخشی را از سوی خیرین تامین و اهدا می نماید.
ب) آموزش نیروی انسانی و انتقال تجربه
رعد الغدیر متعهد به انتقال تجربه به اعضای هیئت مدیره، مدیریت و کارکنان خیریه برای مدت فقط دو سال می باشد.
این فعالیت از طریق بازدیدهای حضوری از محل رعد الغدیر، جلسات تخصصی کارکنان مرکز مشابه با کارشناسان رعد الغدیر در بخشهای متناظر، مشاوره، راهنمایی و پاسخ به سوالات آنها می باشد.
حمایت رعد الغدیر از این مراکز دائمی نیست. اعضای هیات مدیره خیریه تاسیس شده موظف می باشند اقدامات لازم برای ثبت مرکز خود را بعنوان موسسه ای مستقل و حقوقی پیگیری نمایند.
رعد الغدیر از ابـتدای فعـالیت خود تاکنون مـوفق به راه اندازی چندین مـرکز نیکوکاری با هدف ارائه خدمات رایگان آموزش فنی و حرفه ای، توانبخشی و حمایت از کارآفرینی افراد معلول در کشور شده است که اسامی آنها به شرح زیر است:
۱ – مجتمع آموزشی نیکوکاری کاشانه مهر کاشان
۲ – موسسه خیریه توانیابان رعد شیراز
۳ – موسسه نیکوکاری رعدالغدیر پاکدشت
۴ – مرکز حرفه آموزی انجمن ضایعه نخاعی استان هرمزگان
۵ – مرکز حرفه آموزی موسسه خیریه باران مهرلیان بوشهر
۶ – مرکز نیکوکاری امام سجاد (ع) بروجن
۷ – مرکز توان یاران صبح الوند همدان
۸ – انجمن حمایت از کودکان بهشت اصفهان
۹- موسسه خیریه عطوفت محلات استان مرکزی
۱۰- مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد الیگودرز
۱۱- مجتمع توانیابان موسی بن جعفر(ع) پیشوا
۱۲- موسسه آوای روشنایی چابهار
۱۳- موسسه خیریه توانبخشی آموزشی رعد گیلان
تامین بودجه راه اندازی مراکز مشابه از محل حمایتهای واریزی جاری خیرین به حساب رعد الغدیر نمی باشد. این بودجه با سرفصل مشارکت در توسعه مراکز مشابه و از سوی افراد خیّری تامین می شود که به صورت اختصاصی نیت راه اندازی مراکز مشابه رعد الغدیر در کشور را دارند.