[vc_row][vc_column][vc_column_text]
هفته گذشته، اولین جشنواره گرامیداشت روز جهانی کارگر و تقدیر از توانیابان و کارگران نمونه با مشارکت موسسه نیکوکاری رعد الغدیر و انجمن معلولان توانا در سالن اجتماعات دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران برگزار شد.
در این مراسم که دکتر رحماندوست مشاور رئیسجمهور در امور ایثارگران، امیر طاهرخانی عضو فراکسیون حمایت از معلولان و نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی؛ سیدمحمد موسوی رئیس هیأت مدیره کانون معلولان توانا و کارآفرین برتر در سال ۸۷، دکتر محمد کمالی استاد دانشگاه، مهندس علی سلطانزاده مدیرعامل موسسه نیکوکاری رعد الغدیر و تعدادی از مسئولان بهزیستی استان تهران حضور داشتند، از کارگران نمونه معلول تقدیر شد.
وقتی قرارباشد از معلولان موفق در همایش و نشستهای رسمی و دوستانه با حضور مسئولان بهزیستی تقدیر شود، دیگر حتی بارانهای گاه و بیگاه اردیبهشت ماه هم نمیتواند مانع مهمی باشد. مردان و زنان ویلچرسوار بر سرعتشان اضافه میکنند و آنهایی که با عصا تردد میکنند، مجبورند از سرعتشان بکاهند. همه مهمانانی که به سالن بزرگ دانشکده روانشناسی وارد میشوند، نشانی از باران بهاری با خود میآورند. مراسم با تلاوت آیاتی ازقران مجید و نواختن سرود جمهوری اسلامی آغاز و با دکلمه زینب یکتایی معلول جسمی- حرکتی ادامه پیدا میکند.
پس از خیر مقدم مهندس علی سلطانزاده مدیرعامل موسسه نیکوکاری رعد الغدیر و تشکر از حضور مقامات کشوری و مسئولان بهزیستی در اولین جشنواره کارگران معلول چشمها به پردهای خیره میماند که واژههای خواستن توانستن را صرف میکند.
پشت چرخش سریع چرخ دوچرخه، مردی با عینک ته استکانی به دوربین سیدعباس حسینی خیره شده و آرام حرف میزند. از خودش میگوید و از علیرضا ۱۸ ساله و هانیه ۹ سالهاش، از زحمتی که هر روز میکشد و جوانانی که از زندگی سیر شده اند وبا دیدن اوامیدوار شده وبه زندگی برمیگردند، از ازدواج و زندگی موفقاش و…
دوربین روی حرکات او زوم میکند. ابوالفضل ۴۴ ساله با یک دست موتور سیکلت و دوچرخهها را تعمیر میکند. پنچری میگیرد و کاری میکند که بعضی حتی با ۲ دست، نمیتوانند انجام دهند.
فیلم مستند سیدعباس حسینی به لحاظ سادگی و واقعی بودن تصاویر، مورد تشویق مهمانان قرار میگیرد. آنها هنوز در حیرت تواناییهای معلولان پرسه میزنند که صدای آرام مضرابهایی که بر سنتور نواخته میشود به خودشان میآورد.
فاطمه صالحی معلول توانا هنرمندی است که بدون دست، سنتور مینوازد وقتی هم از او میپرسند که در مورد معلولان صحبت کن به یک جمله اکتفا میکند: با بال شکسته پرکشیدن هنر است.
سیدمحمد موسوی رئیس هیأت مدیره کانون معلولان توانا(که سال گذشته عنوان کارآفرین برتر را کسب کرد و از رئیسجمهور لوح تقدیر گرفت) با تبریک به کارگرانی که در سنگر تولید زحمت میکشند، میگوید: کار کردن برای افراد سالم منشأ درآمد و بینیازی است اما برای فرد معلول علاوه بر بینیازی، حضور فعال در اجتماع است.
مدیرعامل کانون معلولان توانا با تأکید بر ایجاد فرصتهای برابر برای معلولان، ادامه میدهد: لطفا به معلولان مستمری و وام ندهید فقط فرصتهای شغلی برابر ایجاد کنید. اگر آنها کار کنند میتوانند درآمد داشته باشند، خودرو بخرند، ازدواج کنند و راحت زندگی کنند. باید در زمینه اشتغال قوانینی تصویب شود که برای کارفرما جاذبه داشته باشد و از معلول در کارگاهها استفاده کنند.
موسوی از دکتر فقیه ومسئولان سازمان بهزیستی تشکر میکند و میگوید: حمایت از معلولان و تلاش برای ایجاد فرصتهای برابر از فعالیتهای قابل توجه سازمان بهزیستی است و امیدواریم که در سال جدید ادامه داشته باشد.
مهندس مجتبی طاهرخانی عضو فراکسیون حمایت از معلولان و نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی، نیز در اولین جشنواره گرامیداشت روز جهانی کارگر، میگوید: معلولان با توانمندیهای خارقالعاده خود میتوانند در رشد و تعالی و پیشرفت کشور نقش به سزایی داشته باشند، چون این گروه ثابت کردهاند که میتوانند کارهای بزرگ انجام دهند.
طاهرخانی تأکید میکند: در مجلس هشتم این توان وجود دارد که در قوانین مربوط به معلولان بازنگری شود. او با اشاره به مقایسه بازده کار معلولان با افراد سالم اضافه میکند: «۱۰ درصد جمعیت کشور را معلولان تشکیل میدهند که با ایجاد فرصتهای برابر میتوانند به توانمندی برسند به شرطی که معلولان خودشان را باور کنند.
دکتر محمد کمالی آخرین سخنران مراسم با تأکید بر توانمند بودن معلولان از خانم دکتر یوسفیان دانشجوی مقطع دکتری رشته علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی و وکیل پایه یک دادگستری میخواهد تا از تجربیات خود به عنوان نابینا صحبت کند.
یوسیفیان با برشمردن تواناییهای معلولان مخصوصا نابینایان ادامه میدهد: انجمن علمی- فرهنگی دانشجویان و دانشآموختگان نابینای ایران از افراد تحصیلکردهای هستند که در ارتقای اعتماد به نفس و توانمندی معلولان فعالیت میکند.
منبع: مهرنو
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]