از یک یونیت کوچک تا کلینیکی برای توان‌یابان؛ روایت شکل‌گیری کلینیک دندان‌پزشکی رعدالغدیر

از یک یونیت کوچک تا کلینیک برای معلولین؛ روایت شکل‌گیری مرکز دندان‌پزشکی رعدالغدیر

کلینیک دندان‌پزشکی رعد الغدیر از سال ۱۳۸۸ با هدف ارائه خدمات رایگان دندان پزشکی به افراد دارای معلولیت جسمی‌حرکتی در کشور فعالیت می‌کند و به گفته یکی از بنیان گذاران این کلینیک، حدود ۲۰ دندان‌پزشک به‌صورت داوطلبانه با این مجموعه همکاری دارند؛ با این حال، افزایش تعداد نیروهای داوطلب و جذب کمک‌های مردمی برای ارائه خدمات بیشتر، همچنان از نیازهای این مرکز عنوان شده است.

محمدرضا بیات، دندان‌پزشک و از حامیان داوطلب  کلینیک دندان‌پزشکی رعد الغدیر، درباره شکل‌گیری این مرکز گفت: آغاز فعالیت او در حوزه ارائه خدمات رایگان دندان‌پزشکی به یک کلینیک کوچک در مدرسه جعفری در خانی‌آباد بازمی‌گردد؛ مرکزی که برای ارائه خدمات رایگان به افرادی با مشکلات مالی راه‌اندازی شده بود.

به گفته بیات، یکی از دوستان او، دکتر گودرزی، پیش از درگذشت خود پیشنهاد کرده بود یونیت دندان‌پزشکی‌اش به یک مرکز اهدا شود. این یونیت در ادامه به مدرسه جعفری منتقل و نخستین کلینیک کوچک این مجموعه در آنجا راه‌اندازی شد.

او ادامه داد: پس از آن، دوستان مؤسسه نیکوکاری رعدالغدیر با او تماس گرفتند و پیشنهاد ایجاد یک مرکز دندان‌پزشکی برای توان‌یابان را مطرح کردند.

بیات درباره محل فعلی کلینیک دندان‌پزشکی رعد الغدیر نیز توضیح داد: این ساختمان، خانه مادری خانواده آقای طبیانی از دوستان قدیمی برادرشان بوده  که به مؤسسه اهدا شده است. این ملک در سال۱۳۸۸  به مؤسسه نیکوکاری رعدالغدیر اهدا شد و مؤسسه نیز آن را در اختیار مرکز دندان‌پزشکی قرار داد.

او افزود: پس از در اختیار گرفتن محل، اقداماتی از جمله ایجاد رمپ برای دسترسی بهتر افراد دارای معلولیت انجام شد.

بیات با اشاره به مراجعان این مرکز گفت: برخی از مراجعه‌کنندگان افرادی هستند که دچار قطع نخاع یا مشکلات دیگر شده‌اند و برخی نیز با ویلچر یا سایر معلولیت ها  مراجعه می‌کنند. به گفته او، ارائه خدمات دندان‌پزشکی به این افراد در برخی موارد کمی دشوار است.

او همچنین از همکاری حدود ۲۰ دندان‌پزشک با این مرکز خبر داد و گفت: معمولاً هر روز یک یا دو دندان‌پزشک در کلینیک فعالیت می‌کند و این دندان‌پزشکان به‌صورت داوطلبانه خدمات ارائه می‌دهند.

بیات با اشاره به مشارکت بانوان دندان‌پزشکان در این فعالیت داوطلبانه گفت: بخش قابل توجهی از دندان‌پزشکان همکار این مرکز  را بانوان تشکیل می‌دهند و به گفته او، حداقل دو سوم از حدود ۲۰ دندان‌پزشک فعال در این مرکز، بانوان دندان پزشک هستند.

مسؤول کلینیک دندان‌پزشکی رعد الغدیر در ادامه، افزایش تعداد نیروهای داوطلب و جذب کمک‌های مردمی را دو نیاز اصلی این مرکز اعلام کرد .

کلینیک دندان‌پزشکی رعد الغدیر با هدف دسترسی بهتر افراد دارای معلولیت جسمی‌حرکتی به خدمات رایگان دندان‌پزشکی دایر شده است و دندان‌پزشکان همکار این مرکز نیز به‌صورت داوطلبانه در کنار مراجعان حضور دارند. با این حال، برای گسترش خدمات و پذیرش مراجعان بیشتر، کلینیک همچنان به همراهی دندان‌پزشکان داوطلب و حمایت‌های مردمی نیاز دارد.

نظرات شما
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی دیدگاه ها
دیگر مطالب

آغاز ثبت‌نام فرآیند انتخاب تیم ایران برای ابیلیمپیک هلسینکی ۲۰۲۷

ابیلیمپیک، رقابت بین‌المللی مهارت‌های حرفه‌ای افراد دارای معلولیت است که هر چهار سال یک‌بار برگزار می‌شود. در این دوره، بیش از ۴۰ رشته در هشت گروه اصلی شامل فناوری ساخت‌وساز، صنایع دستی و اوقات فراغت، هنرهای خلاقانه و مد، غذا، فناوری اطلاعات و ارتباطات، صنعت، رسانه و خدمات معرفی شده است.

مطالعه خبر
برگزاری نشست آموزشی شیوه‌های مؤثر جذب و توسعه مشارکت‌های مردمی در مرکز آموزش بهزیستی یزد

برگزاری نشست آموزشی شیوه‌های مؤثر جذب و توسعه مشارکت‌های مردمی در مرکز آموزش بهزیستی یزد

در این برنامه آموزشی، استاد آتشک با ارائه مباحث تخصصی، به تشریح شیوه‌های نوین جلب مشارکت‌های مردمی، شناسایی و ارتباط مؤثر با خیرین و استفاده هدفمند از ظرفیت‌های اجتماعی در مسیر کارآفرینی اجتماعی پرداخت.

مطالعه خبر